↑ Torna a Activitats

Secundària

 

Video 4t ESO

 
 

Xerrada a l’Antàrtida

 

El dilluns 16 de juny i el dimarts 17 de juny els alumnes de primer d’ESO i els de 4t d’ESO van assistir a una xerrada molt interessant impartida per Marc Travé Simón, enginyer de telecomunicacions que va estar en una expedició científica en la Base Antàritica Espanñola, Juan Carlos I, a l’illa de Livingston. Durant la xerrada els alumnes van apropar-se al dia dia del treball i la convivència de científics en una part inòspida del nostre planeta. A més els alumnes 4t van acollir els consells de Marc Travé, per estudiar i aprofitar les oportunitats que es poden trobar al llarg de la seva vida. Va ser molt interessant i gratificant per tots els assistents.

 

Visita a l’aeroport de Sabadell

El passat dimarts 8 d’Abril els alumnes de quart d’ESO van visitar l’aeroport de Sabadell. La visita estava programada des de l’àrea de matemàtiques. En aquesta sortida els alumnes han vist els principis físics que permeten els vols dels avions. A més, els alumnes van poder pujar a un avió i veure avions històrics.

DSCF0938

 Podeu veure les fotografies a l’apartat “les fotos: secundària”

 

“Urbantribes” Project

4th of ESOstudents

 

Els alumnes de 4rt de la Eso han realitzat uns vídeosen llengua anglesa sobre diferents tribus urbanes : hipsters, rockers, gothics, swaggers, skaters, nerds, riders, rappers…

Voleu conèixer les seves  característiques i orígens? Doncs feu clic aquí.

 

- The Hipsters; by Sandra Sánchez and Blai Ocaña

- The Hipsters, the Swaggers, the Grunge, the Indies and Punks; by Berta Garcia, Alessia Mirra and Alba Mayoral

- The Gothics; by Sheila Uribe and Isabel Camacho

-  The Nerds, the Skaters and the Preppies; by Claudia Postigo and Denisse Marín

- The Rockers; by Cristina Costa and Dani Díaz

- The Rastafari; by Justo Ruiz and Carme Bartolí

- The Hip-hop culture; by Antonio and Fabio

 

 Flauta 1r d’ESO

Sortida a la UAB i a l’INEFC

 

El passat dia 10 de gener els i les alumnes de quart d’ESO dins del programa d’orientació de la tutoria de 4t ESO, van assistir a una visita de la unitat de microbiologia de la UAB, aquí, la Dra. Montserrat Llagostera ens va fer de guia per tota la unitat, mostrant diferents tècniques de cultiu, de conservació i identificació de microorganismes o fragments d’ADN i proteïnes. Després van anar a Barcelona a veure la facultat d’INEFC, on els/les alumnes van veure les instal·lacions de que disposa aquesta universitat, a més, els van explicar com és l’accés a aquests estudis, i pinzellades dels estudis que es poden cursar allà, al final de la sessió els i les  alumnes van realitzar dues activitats pràctiques en un dels pavellons.

2014-01-30 15.24.35 Podeu veure les fotografies a l’apartat “les fotos: secundària”

 

 

Setmana de la Ciència 2013

Durant la setmana del 18 al 22 de novembre, amb motiu de la 18a celebració de la Setmana de la Ciència, els alumnes d’ESO han realitzat un seguit d’activitats relacionades amb aquest àmbit.

L’eix vertebrador de les activitats dutes a terme per aquests alumnes ha sigut l’aigua, l’estadística i Einstein,donat que és l’Any Internacional de l’Estadística, l’Any Internacional de la Cooperació en l’Esfera de l’Aigua i la commemoració del 90è aniversari de la visita d’Albert Einstein a Catalunya.

  • La principal proposta que s’ha dut a terme ha sigut la presentació d’una exposició de murals de temàtica relacionada amb els tres temes amb l’objectiu d’apropar aquesta disciplina a l’alumnat. S’ha treballat l’aigua, des de la molècula, el seu cicle i la seva acció erosiva i l’origen de la hidrosfera; també han treballat el personatge d’Einstein i algunes de les seves teories i frases cèlebres; i per finalitzar s’han realitzat uns gràfics estadístics a partir d’unes enquestes passades als alumnes d’ESO.
  • També s’ha plantejat un joc en què els alumnes havien d’esbrinar el nom del Científic del dia per tal d’aconseguir l’acreditació de Científic de la setmana. Tal honor va recaure a les alumnes Noelia Herrera, Jordi Tomàs i Jing Zhang. També hem realitzat un concurs de fotografia relacionat amb el tema de l’aigua, i els guanyadors han estat David Mota i Berta Fauquer.
  • Es va programar una sortida a CosmoCaixa on els nois i noies, van poder realitzar tallers i visites dins d’aquest museu.
  • Com a cloenda de les activitats programades els/les alumnes van veure la pel·lícula de Soul Surfer.
  • A més, els alumnes de 4t d’ESO que cursen química han fet de professors als alumnes de 1r ESO mostrant algunes propietats de l’aigua experimentalment al laboratori.
  • També alguns alumnes de 3r i de 4t d’ESO faran de guies explicant l’exposició realitzada entre tots els cursos d’ESO, als alumnes d’infantil, 1r, 2n i 3r de primària.
  • Visita dels pares a l’exposició: El dia 4 de desembre els pares dels alumnes d’ESO van venir  a l’escola i van poder veure l’exposició de treballs que s’ha realitzat al llarg de la setmana de la ciència. Aquesta visita va ser guiada pels seus propis fills, que els van explicar els continguts que han après per realitzar l’exposició. Va ser un moment molt enriquidor i motivador per tots, que esperem repetir el proper any.

     

 En definitiva, una setmana enriquidora que ens ha permès aprendre i sobretot gaudir de la Ciència

IMG_1945

Podeu veure les fotografies a l’apartat “les fotos: secundària”

Els alumnes d’ESO celebren la castanyada

 

El 31 d’octubre els alumnes de 1r, 2n i 3r de la ESO van participar en 3 tallers relacionats amb la tardor i la celebració de la castanyada. Van elaborar poemes i rodolins en el Taller de literatura, van observar i classificar fulles al laboratori en el Taller de fulles i van buidar carbasses i crear decoracions terrorífiques en el Taller de Halloween. Els alumnes de  4t, com ja és tradició, van coure castanyes per a tots els alumnes i professors…  boníssimes!

 

DSC_1716 fotos nov 2013 010

 

 

 

 

 

 

 

Podeu veure més fotografies a l’apartat “les fotos: secundària”