↑ Torna a Activitats

Apadrinament lector (Activitat interetapa)

L’apadrinament lector és un projecte que desenvolupa diferents intel·ligències (lingüística, verbal, interpersonal, intrapersonal, etc.) És un treball cooperatiu. Els nens i  les nenes de 6è es convertiran durant un curs en padrins i padrines dels nens i les nenes de P-5 que seran els/les seus/seves fillols/es.

L’objectiu principal és acompanyar als infants de P-5 en el procés de descoberta de la lectura i escriptura i ajudar-los a adquirir els coneixements d’una manera motivadora i engrescadora per aconseguir despertar el gust per la lectura i l’escriptura.

A part del treball pròpiament lingüístic, treballarem:

   • El desenvolupament de les habilitats de col·laboració,
   • les estratègies d’aprenentatge cooperatiu,
   • la comunicació persona a persona,
   • l’empatia i la sensibilitat a les motivacions dels altres,
   • les habilitats de concentració,
   • els procediments d’autoconeixement, etc.

 

 

El divendres dia 13 de juny, vam donar per finalitzat el projecte d’apadrinament lector d’aquest curs. En l’acte de cloenda vam lliurar tant als padrins/es com als fillols/es el carnet acreditatiu corresponent.
A la sessió de 23 de maig, els nens i nenes d’apadrinament lector han jugat a les paraules a través del joc del “comecocos” confeccionat pels padrins i padrines de 6è.
El divendres 9 de maig, a la sessió d’apadrinament lector hem fer un altre joc de paraules ben divertit.
En el transcurs dels Jocs Florals els nens i nenes de 6è van posar les medalles als seus respectius fillols i filloles.
La tarda del divendres 25 d’abril, a la sessió d’apadrinament lector, a part de llegir padrins i fillols es van intercanviar un punt de llibre elaborat per ells mateixos.
El divendres 7 de març, els/les padrins/es han jugat amb els seus fillols/es als mots encreuats.
A la sessió d’apadrinament de divendres 21 de gener, a més de llegir, hem presentat als fillols i filloles una sopa de lletres. Han trobat totes les paraules i més …
A la sessió d’apadrinament de divendres 7 de febrer, a més de l’estoneta de lectura, hem jugat al joc del penjat. Els fillols i filloles s’han esforçat molt i s’han posat molt contents quan han trobat la paraula amagada.
Avui han estat els/les padrins/es els que han llegit al seus/ves fillols/es. Aquest matí han dedicat una estona a preparar l’activitat. Els/les fillols/es han gaudit molt escoltant aquestes històries.
El divendres 10 de gener vam començar les sessions d’apadrinament lector del segon trimestre. Els/les padrins/es estan preparant sessions especials pels seus fillols/es, com per exemple:  lectura de contes, jocs de paraules, etc. Segur que serà molt interessant i tots/es n’aprendrem  molt.
El dimarts 17 de desembre els/les padrins/nes i els/les fillols/es hem anat junts a veure pessebres.
El divendres 29 de novembre els/les padrins/nes ens ajuden a aprendre a llegir als nens/es de P-5.
El divendres 15 de novembre vam començar el projecte d’apadrinament lector. En aquesta primera sessió  els padrins i les padrines i els fillols i filloles es van conèixer i van fer el contracte didàctic d’apadrinament. Aquest contracte el portaran a casa per tal que les families el puguin veure.
Divendres 29 de novembre, s’ha portat a terme la sessió de lectura.  Els nens i nenes de P-5 han compartit amb els seus padrins i padrines les lectures que fins ara han anat realitzant a classe.