Contacta'ns 93 725 65 59

Educació infantil

Objectius

El nostre objectiu és, a través de l’experimentació i la deducció, ajudar als nostres infants a que arribin a comprendre tot el que els envolta i siguin capaços d’interpretar i actuar en conseqüència. Desenvolupem la creativitat, estimulem les intel.ligències, les capacitats d'observació i atenció, els hàbits propis de l'edat, les habilitats socials, els valors de l'estimació i l'amistat i les bases de la satisfacció personal per un treball ben fet.

Considerem que és important el fet de sentir-se protagonistes de l'aprenentatge i saber-se transmissors del que aprenen, adquirir coneixements i desenvolupar-se a través de la motivació i la il·lusió, fer una ensenyança funcional que pugui motivar als alumnes a aprendre, a experimentar, a buscar respostes i a tenir curiositat per anar més enllà.

La interacció amb els pares és bàsica per aconseguir que el nostre projecte sigui una realitat. 

L’horari d’escolarització en aquesta etapa és:

Què fem a Educació Infantil?

CREATIVITAT

Treballem l’art des de la mirada d’un nen. Emocions, percepcions, sentits, il·lusió i vida a través del treball manual (fang, pintura, paper, tèxtil…) i valoració de les obres creades.

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Treballar les emocions ajuda als alumnes a identificar, reconèixer i posar nom a les pròpies emocions i a les dels altres. A més, obert a tot el grup classe, ajuda a donar i rebre el recolzament necessari en els diferents moments del dia i a fomentar l’empatia.

ENTUSIAS-MAT/ INTÈL·LIGENCIES MÚLTIPLES

Treballar el llenguatge matemàtic des de les diferents Intel.ligències múltiples oferint d´aquesta manera, diversos camins i varietat de possibilitats per arribar als aprenentatges. Aprendre a analitzar i solucionar de forma pràctica situacions matemàtiques en un context particular,  per així després poder generalitzar-les.

LECTURA

Des de P-3 potenciem el gust per la lectura. Abordem el procés lecto-escriptor oferint a l'alumnat diferents oportunitats d'aprenentatge: biblioteca diària, racons de treball, taller de lectura…. I tot això ho fem amb l'ajuda dels nostres grans “mestres”, els nostres padrins de 6è d'Educació Primària.

APRENENTATGE SERVEI

L’Apadrinament ESTEL-SOL SOLET: és un projecte que té com a objectiu portar a terme diferents activitats amb alumnes de P-4 i P-5 de l´Escola ESTEL i alumnes de P-2 de la Llar d´infants  SOL SOLET. Els més grans ajuden als més petits en les diverses tasques per tal d´arribar a una fita comú. Treballem les intel.ligències intrapersonal, interpersonal, lingüística, musical, cinètico-corporal…

ANGLÈS

Ja als tres anys, comencem a fer una immersió en que els alumnes aprenen anglès de manera vivencial mitjançant “rutines”, cançons, experiments, històries i contes que ells mateixos representen de forma activa en un ambient d´immersió lingüística en anglès. Iniciem l´aprenentatge de l´anglès per mitjà de contes escenificats on els alumnes representen tots els papers argumentals que hi apareixen. Aquesta participació activa els converteix en aprenents de la llengua.

ESPAIS D'APRENENTATGE

RACONS: Treballem de forma individual i en equip potenciant la iniciativa, l'assaig-error, la responsabilitat i l'autonomia. Els racons creats són:  llenguatge, matemàtiques i racó manipulatiu.
AULES TEMÀTIQUES: Els nens i nenes passen per tots els espais d'EI: l'aula de P3 és l'aula de les TIC/TAC i robòtica, l'aula de P4 és l'English Classroom, la de P5 és la de joc simbòlic i  la quarta aula és la de psicomotricitat.
TALLERS: A partir de grups heterogenis d´aprenentatge organitzatem 4 tallers: músicaplàstica, literatura i relaxació.