Contacta'ns 93 725 65 59

Educació primària

Objectius

Les finalitats bàsiques d’aquesta etapa són proporcionar a l’alumnat un marc d’aprenentatges que li permetin iniciar-se en l’adquisició de les competències bàsiques i en l’aplicació dels instruments necessaris per a adquirir nous aprenentatges.

Aquesta etapa proporciona als infants una educació que els permet assegurar el seu desenvolupament personal i posar les bases d’una formació basada en l’autonomia personal, la responsabilitat, la solidaritat, la llibertat, la participació i el compromís individual i col·lectiu: conèixer els elements bàsics de la llengua, l’entorn geogràfic, la història i les tradicions que li permetin arrelar-se al país, i poder participar en la construcció d’un món millor i continuar aprenent al llarg de la vida.

L’horari d’escolarització a Primària és:

Què fem a Educació Primària?

CREATIVITAT

En l’espai DIY, els nostres alumnes exploren les seves capacitats creatives tot aprenent habilitats manuals que els seran molt útils per la vida: imaginar, reproduir, manipular, cosir, crear, cosir a màquina, planxar, etc. convertint-los en petits creadors i donant espai a la creativitat i imaginació per dissenyar i proposar solucions als reptes plantejats.

LECTURA EFICAÇ

Apadrinament lector (Infantil- Primària): Millorem la lectura i fomentem les relacions interpersonals de l’alumnat del centre emparellant alumnes de diferents cursos.
Fomentem la lectura dedicant una estona diària a llegir per tal d'aconseguir un gust per aquesta pràctica amb els llibres de la Biblioteca de l'aula i els llibres de préstec.

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Treballem el desenvolupament de competències emocionals: consciència emocional, regulació emocional, autogestió, intel·ligència interpersonal, habilitats de vida i benestar. Educar en valors permet ajudar els nostres alumnes a ser capaços de viure plenament, de manera responsable i amb felicitat i així puguin contribuir al benestar dels qui els envolten.

PETITS PROJECTES

Els projectes permeten treballar els aprenentatges de manera globalitzada. El treball és més significatiu perquè parteix d’un context real i proper pels infants. A més, potencia que els infants siguin més autònoms i independents, i afavoreix l’aprenentatge competencial. Però sobretot, permet potenciar  el treball cooperatiu.

ANGLÈS

Aprenentatge intensiu d’ànglès, amb desdoblaments, professor nadiu d’speaking i Do It Yoursef en anglès. En total, 8 hores d’anglès a la setmana. Projecte Erasmus, Projectes Internacionals, Penfriends i eTwinning: estimular la competència comunicativa i afavorir l’interès per la cultura.Fomentem l’intercanvi per conèixer la realitat dels alumnes d’altres països.

ENTUSIASMAT

És un programa didàctic-pedagògic basat en les Intel·ligències múltiples que permet treballar les matemàtiques d'una manera contextualitzada i adaptada a la realitat dels alumnes, adaptant els ritmes i els continguts de manera àgil.

ESPAIS D'APRENENTATGE

L'alumnat participa dels diferents espais de Robòtica, Escacs, Let's speak english, Hort i cuina /Grans científics i Mou-te organitzats en grups heterogenis formats per alumnes de 1r, 2n i 3r per una banda i de 4t, 5è i 6è per l'altra.

APRENENTATGE SERVEI

És un projecte que té com a objectiu portar a terme diferents activitats amb alumnes de l'escola de p5 i 6è de Primària. Els més grans ajuden els més petits en les diverses tasques per tal d´arribar a una fita comú. Una de les tasques realitzades és l'apadrinament lector on els alumnes de 6è acompanyen els seus fillols de p5 en l'aprenentatge d'aquesta habilitat, la lectura.
L'alumnat de 5è de primària participa al Gran Recapte d'Aliments, campanya organitzada pel Banc dels Aliments de Catalunya.