El 95% dels alumnes de l’Escola Estel es mantenen connectats al centre!

En aquests temps de confinament, com tothom, les escoles ens hem hagut d’adaptar a la nova situació. Tot el personal docent, estem fent el possible per mantenir el contacte amb les famílies i l’activitat educativa del centre per tal que els i les alumnes puguin seguir aprenent tot i les circumstàncies. Aquests dies, hem considerat que, entre d’altres coses, era molt important poder fer un acompanyament emocional i un seguiment més freqüent de l’alumnat, que en gran part estan passant per situacions difícils, és en aquest sentit que volem reivindicar la nostra feina, ja que podem afirmar que el 95% dels alumnes de l’Escola Estel es mantenen connectats al centre.

Aquesta, és una situació que genera profundes desigualtats en l’alumnat i, per això, l’escola ha volgut posar tots els recursos dels que disposa (ordinadors i altres dispositius) per garantir que tothom pugui accedir a les aules virtuals. Per aquest motiu i perquè ens hem vist obligats a canviar les aules físiques per videoconferències o trucades, hem hagut de repensar la nostra feina com a mestres. 

Aquest format ens brinda noves oportunitats, com per exemple, fer classes amb grups reduïts d’alumnes, cosa que garanteix una atenció més propera; aprofundir en el treball a través de les TIC (Tecnologies de la Informació i de la Comunicació), vital per la vida adulta de l’alumnat i que, malgrat s’estiguin criant en un entorn molt digitalitzat, sovint no saben fer servir, i treballar amb els alumnes en el seu entorn, sobretot amb els més petits, acostant, encara més, a les famílies a l’educació dels seus fills i filles. Ens servirà, a més, per potenciar la cultura del pensament, que treballem des de fa anys a l’escola, lligant allò que aprenen a la seva vida diària. 

Esperem poder tornar a la normalitat el més aviat possible i desitgem que estigueu tots bé i amb bona salut. A l’Escola Estel seguim amb la nostra tasca educativa, malgrat les circumstàncies, i aprofitarem les oportunitats que ens brinda perquè l’alumnat pugui aprofitar el curs de la millor manera possible i que es senti acompanyat pels docents del centre.