El projecte Erasmus+, en el qual participem, té per objectiu fomentar el treball cooperatiu entre diverses escoles europees, ampliant la dimensió global de l’escola i l’alumnat. A més, volem promoure la sensibilitat dels i de les joves cap a altres cultures, llengües i costums, així com fer alumnes més competents i enriquir-los a través dels beneficis que comporta la participació en un projecte de cooperació internacional. Està pensat per a què tota l’escola hi participi, però qui s’encarregarà del vincle amb la resta de centres estrangers serà l’alumnat de cicle superior de primària i de 1r d’ESO. Ja fa uns anys que participem del projecte, que aquest any es titularà “The little Prince embracing his European friends in the Challenged Earth”, i ens encanta ser-hi, ja que trobem que pot ser molt engrescador pels nostres alumnes i que pot aportar molt al seu aprenentatge, és més, per segon any consecutiu, ens encarreguem de coordinar-lo a través d’alguns dels nostres docents.
Enguany, escoles d’Itàlia, Polònia, Irlanda, Croàcia, Grècia i en el nostre cas, Catalunya, treballarem plegats per repensar una història que per la majoria és molt coneguda, la del Petit Príncep, tractant temes d’actualitat i possibles problemàtiques socials que poden afectar a l’entorn de l’alumnat, acompanyant-los en el seu desenvolupament com a ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera i com ja hem esmentat, treballarem diverses competències: l’anglès, l’idioma amb el que ens comunicarem amb l’alumnat d’altres escoles; la competència digital, ja que la primera part del projecte es fa de forma coordinada en línia des de la pròpia escola; i la competència ciutadana, ja que treballarem amb gent d’altres cultures i ens centrarem en els afers del dia a dia com poden ser: les desigualtats de gènere, el canvi climàtic, les crisis migratòries, etc.
A l’escola volem que aquest, sigui un dels pilars del nostre Projecte Educatiu, el Projecte Empremta ja que ens brinda l’oportunitat de desenvolupar l’Empremta Global, treballant amb l’alumnat la capacitat per entendre les societats i comunicar-se en un món divers. Per aquest motiu esperem que aconseguim engrescar a tothom que hi participi tant com ho estem nosaltres i que en gaudeixin el projecte el màxim possible.
La situació actual, amb la pandèmia, segurament ens farà ajornar els viatges i, de moment ens centrarem en allò que podem fer a través de videoconferències, xats, correus electrònics etc. Tot i això estarem preparats per poder anar a conèixer aquells amb qui haurem treballat durant tants mesos quan ens sigui possible.