Plegats ens en sortirem!

Fa tot just una setmana que hem començat el curs. Com cada any, hem fet totes les preparacions possibles, els horaris, les assignatures, les de sempre i les noves, ja que cada any ens reinventem. Enguany ha estat especialment difícil, la pandèmia ens ha fet adoptar tots els protocols necessaris per fer de l’escola un espai segur, on tot l’entorn del centre, professorat, personal auxiliar, alumnat i famílies puguem acostar-nos-hi i conviure-hi de la millor manera possible i sense contagiar-nos. Estem molt contents de la feina feta i per això us volem agrair la paciència que heu tingut. 

Som conscients que tenim una escola petita i ho volem remarcar com una de les nostres fortaleses. Tenim una comunitat educativa molt cohesionada i propera. Cada un dels professionals que treballem a l’escola tenim molt clares les actuacions a seguir en cada cas. Estem ben coordinats, tenim grups estables i cada docent treballarem amb un nombre limitat d’alumnes, reduint d’aquesta manera el contacte amb la resta. Malgrat que la gran quantitat d’actuacions puguin causar algunes molèsties pel desenvolupament de la tasca docent, d’aquí poc temps hi estarem completament adaptats i ho integrarem en la nostra rutina diària. 

Tot i la importància de la situació global, no ens agradaria que la pandèmia eclipsés els diversos projectes de l’escola i aquelles novetats que introduïm aquest any. Seguirem desenvolupant el Projecte empremta, per tal que l’alumnat aprengui d’acord amb el seu entorn; posarem en valor la cultura del pensament a través del mètode l’ensenyament VESS; recuperarem els tallers de robòtica i programació amb els robots de LEGO adaptats a les diverses edats de l’alumnat, i finalment, us volem introduir les noves optatives de 4t d’ESO. En col·laboració amb les escoles Acesco, de Parets del Vallès; Balmes, de Rubí i Acadèmia, d’Igualada; aquest any hem expandit el ventall d’optatives de dues a cinc. L’alumnat que cursi l’últim any a l’escola podrà escollir entre Cultura Clàssica, Francès, Biologia, Emprenedoria i Informàtica. 

Afrontem el curs amb determinació, volem que la pandèmia ens afecti el mínim possible, ja sigui física o mentalment. En qualsevol cas, estem preparats per qualsevol contratemps i actuarem quan sigui necessari. Esperem poder donar resposta a totes les qüestions que afectin a la comunitat educativa de l’escola, sobretot a les famílies.