Projecte Erasmus: Els Erasmus International Days

DONEM VIDA AL NOSTRE PROJECTE ERASMUS + PARTICIPANT EN ELS ERASMUS INTERNATIONAL DAYS

Amb motiu de la celebració dels Erasmus International Days, que es van celebrar a tota Europa, tant l’Escola Estel com les dels altres països que col·laboren dins el projecte Erasmus +,“The little Prince embracing his European friends in the Challenged Earth”, hem aprofitat per començar a donar forma a la primera càpsula del projecte que té com a objectiu principal tractar el canvi climàtic i les seves possibles solucions. 

Com ja vam comentar, el projecte Erasmus + que coordinem, està basat en la coneguda història del Petit Príncep. En aquest context, imaginarem que uns exploradors galàctics deixen caure, al planeta Terra, sis càpsules espacials amb sis problemàtiques socials, que l’alumnat de l’escola, juntament amb el de la resta dels països col·laboradors, hauran de treballar i resoldre. Amb la celebració dels Erasmus International Days, els exploradors galàctics ens han llençat la càpsula del canvi climàtic i des de l’escola Estel hem aprofitat  per indagar en aquesta temàtica amb totes les etapes educatives, des de P4 a 4t d’ESO. Les activitats que hem realitzat comparteixen l’objectiu de conscienciar en la cura del medi ambient i en l’estalvi dels diferents recursos que el nostre planeta ens proporciona.  

La transversalitat del projecte Erasmus + ens permet tractar diferents empremtes del projecte educatiu de l’escola Estel. A través de les activitats dutes a terme durant els International Erasmus Days hem treballat: la empremta global, vinculant l’aprenentatge de l’alumnat a l’adquisició de l’Anglès com a llengua estrangera i treballant el fet de poder comprendre el funcionament  d’altres cultures i societats; la empremta emocional, incidint en els hàbits eficients dels més petits i grans de l’escola Estel i l’empremta competencial. tot vinculant les diferents activitats amb la cultura del pensament. 

Amb la intenció que tot l’alumnat de l’escola Estel es senti partícip d’aquest projecte i en relació, com hem dit, amb el tema del canvi climàtic i el medi ambient, a Educació Infantil han estat treballant el reciclatge, tot finalitzant la setmana creant les seves pròpies joguines reutilitzant materials. A Primària, hem treballat l’estalvi de paper, d’energia i d’aigua. I finalment, l’alumnat d’Educació Secundària s’ha encarregat de la cura vivencial del medi ambient, tot visitant el Bosc de Togores i un tram del riu Ripoll per tal de prendre consciència de l’estat del medi i la natura i dissenyant campanyes publicitàries motivant la importància de la cura del nostre planeta. 

A l’escola ens plau poder anar compartint aquest projecte, que és de gran importància pel Projecte Educatiu de l’escola Estel, i animar a tothom a poder continuar donant-li vida i forma. 

Campanya Erasmus + Reciclant Erasmus + Joguines Erasmus +