De l’escola a la societat, deixant empremta

Hola, som la classe de quart de primària. Aquest any, el nostre curs ha estat l’encarregat de difondre i portar a terme la campanya de recollida d’aliments. A continuació, us explicarem com l’hem fet:

Al principi, la Maria, la nostra tutora de quart, ens va fer una petita explicació per entendre el concepte de recapte d’aliments, sobretot per saber en què consisteix. Vam tafanejar la pàgina web del Banc dels Aliments.

Després, un senyor, voluntari del banc d’aliments, va venir a la classe a fer-nos una xerrada. Vam parlar sobre el malbaratament alimentari i ens va explicar què i quins aliments havíem de recollir.

Posteriorment, vam portar a terme diferents estratègies de pensament per aprofundir en el tema. Vam escanejar el logo del Banc dels Aliments fent servir l’estratègia Veig, penso, em pregunto; vam fer un Tree Map classificant les informacions importants que hauríem d’explicar a les altres classes (què portar, quan i a on); vam descriure amb detall la campanya del recapte d’aliments utilitzant les claus del pensament i, per últim, vam crear un titular on sintetitzàvem l’essència d’aquesta recollida. 

Uns dies més tard, ens vam dividir en grups de tres. Cada grup va fer una cartolina explicant els conceptes més importants de la campanya. Després, cada grup va ensenyar a una classe de l’escola el seu treball, des de 1r de primària fins a 4t de la ESO. 

Per últim, el dia 26 de novembre vam fer la recollida d’aliments a l’escola. A les caixes que havíem preparat, vam classificar els aliments que es podien portar com l’oli, la pasta, l’arròs i les llegums crues.

Ens ho vam passar d’allò més bé mentre col·laboràvem ajudant a les persones més necessitades!

Alumnat de 4t. de primària de l’Escola Estel